Stirodom EPS granulat

Stirodom ima u svojoj ponudi i granule EPS-a, i to granule od kojih mi pravimo termoizolacione ploče (S30, Ekopor, SF, S100 i S120). Naše EPS-granule su prečnika od 0,5mm do 10mm.

Zajedno sa cementom, peskom, vodom i aditivom (plastifikatorom) one čine osnovu za proizvodnju tzv. "lakih betona", koji u poslednje vreme nalaze sve širu primenu u građevinarstvu - koriste se za izradu pada (kosine) na ravnim krovovima, plivajućih podova, industrijskih toplih podova, kao i za izradu ravnajućih slojeva. Prisustvo EPS-granula, a pri ovoj primeni se koriste granule prečnika od 2mm do 5mm, omogućuje da se betonu značajno smanji zapreminska masa (sa 2400 kg/m³ na 400 kg/m³, pa čak i niže!), a samim tim i masa cele konstrukcije. Istovremeno se višestruko poboljšavaju termoizolacione karakteristike betona i njegova mehanička obradivost.

EPS-granule pronalaze svoju primenu i u industriji nameštaja - kao ispuna za izuzetno udobne jastuke (prečnik EPS-granula u ovom slučaju varira od 0,5mm do 1mm), ili kao ispuna za tzv. "lazy bag" fotelje i vreće (prečnik EPS-granula je u tom slučaju od 5mm do 10mm).